Fordult egyet a Rotary kerék

  • 2019. ápr. 01.

Kettő évvel ezelőtt a Rotary világ elnöke felhívást intézett a Rotary tagokhoz, miszerint mindenki ültessen el egy fát a lakóhelyén. Mindez 1 millió 200 ezer fa elültetését jelentené a világon, a felhíváshoz a Rotary bajai csoportja is csatlakozott. Az elmúlt hónapok során az előkészítő munkálatok zajlottak, április 1-én hétfőn pedig a fák elültetése is megkezdődött.

Az MNÁMK melletti sétányon jelölték ki a fák helyét, ahová összesen 24 szil facsemetét ültettek el. A munkában Fercsák Róbert, Baja polgármestere és a Kommunális kertészeti ágazatának munkatársai is segítették a rotarystákat. Vörös Róbert, a bajai csoport elnöke elmondta: örül annak, hogy sikerült olyan helyet találni, ahol a fák egy helyen, sorban lehetnek, hiszen a csoport tagjainak ez külön kérése volt.

Most 24 csemetét ültettek el, azonban a következő napokban több tucat fát helyeznek el az arra kijelölt helyeken. Összesen 110 facsemetét kapott a Rotary bajai csoportja, ezeket ültetik el a következő időszakban. A csoport tagjai emléktáblát is kihelyeztek az újdonsült fasor helyszínén.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Rotary faültetés