Futballal búcsúztak a nyártól

  • 2019. szept. 02.

A nyár utolsó napjai általában nem a vidámságról szólnak a fiatalok körében, hiszen az iskolakezdés sokuknál beárnyékolja az augusztus végi időszakot. Talán ezért is gondolták úgy a Kinderball vezetői, hogy egy jó hangulatú futball tornával feledtetik a becsengetés okozta stresszt, ami így utólag jó ötletnek is tűnik.

Kovács József, a Kinderball vezetőedzője elmondta: néhány éve kicsit eltávolodott az utánpótlás neveléstől, most azonban visszatért és ezt rögtön egy olyan tornával szerette volna megerősíteni, melyen a korábbi remek sportkapcsolatokat élesztették fel. Ennek megfelelően a bajai tornára olyan csapatok kaptak meghívást, melyek korábban rendre közösen szerepeltek különböző kupákon a bajai egyesülettel.

Az első alkalommal életre hívott Nyárbúcsúztató Kupára a Kalocsa, a Mohács, a Szekszárd és az MTK jött el, utóbbi különleges módon kettő leány csapatot hozott el Bajára. Az U16-os csajok a fiatalabb fiúk között indultak, ahol fel is vették a kesztyűt az ellenfelekkel. A tornát egyébként az U11-es és az U13-as csapatok számára rendezték meg a Vasváriban.

A megnyitón a város nevében Kámánné dr. Bari Bernadett mondott köszöntőt. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a mai világban nagyon fontos, hogy a gyerekek egészségesen éljenek, sportoljanak és ezt a célt tökéletesen szolgálják ezek a tornák. Mindeközben barátságokat is köthetnek a gyerekek, ami szintén nagyon fontos – tette hozzá a képviselő.

A körmérkőzéses rendszerű tornán egész nap magas színvonalon zajlottak a küzdelmek, pedig a nagy hőség alaposan próbára tette a csapatokat. Az U11-ben végül a Szekszárd tudott nyerni, míg az U13-ban az MTK Fehér csapata szerezte meg a győzelmet. A támogatóknak köszönhetően több egyéni díj is gazdára talált, sőt a mérkőzések között a játékosok a lövőerejüket is felmérhették egy külön erre a célra kialakított szerkezet segítségével.

Jó torna volt, melynek segítségével talán még a hétfői iskolakezdés is könnyebben ment a futballisták számára.

Kinderball Nyárzáró Torna

U11

  1. Szekszárd
  2. Kalocsai Méhecskék
  3. Bácsalmás

Gólkirály: Polyák Kristóf (Kalocsa)

Legjobb játékos: Marosi Máté (Szekszárd)

Legjobb kapus: Szabó Tibor (Kinderball)

U13

  1. MTK Fehér
  2. MTK Kék
  3. Szekszárd

Gólkirály: Májer Zsófi (MTK)

Legjobb játékos: Patocskai Balázs (Bácsalmás)

Legjobb kapus: Verhás György (Szekszárd)

Legnagyobb lövőerejű játékosok: Májer Zsófi (MTK) 53 km/h

                                                             Koch Marcell (Kinderball) 50 km/h

PT

Képgaléria

Képgaléria: Nyárbúcsúztató Torna