Gyere hokizni!

  • 2018. nov. 28.

Egy évvel ezelőtt Baján is nagy sikert aratott a honi szövetség “Gyere hokizni!” elnevezésű programsorozata. Az országjáró road show keretében ismert jégkorongozók látogatták meg az iskolákat, hogy a diákokkal megismertessék a sportágat és felkeltsék az érdeklődést a jégkorong iránt. Tavaly Szuper Levente személyében az egyik legismertebb magyar jégkorongozó látogatott el Bajára, a gyerekek a sportcsarnokban és a jégen is együtt gyakoroltak a legendával.

Az idén ismét országjárásba kezdtek a hokisaink, Bajára kedd délután érkezett meg a maroknyi csapat. Ezúttal sem maradtunk sztárok nélkül, sőt nem is egy, hanem kettő játékos jött el a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola diákjaihoz. Kiss Andrea az U20-as magyar női válogatott kiválósága, valamint Vas Márton, a felnőtt magyar válogatott korábbi csapatkapitánya beszélt pályafutásáról, a legérdekesebb pillanatokról és a jövőbeni célokról.

A sportiskolás osztályok hatalmas érdeklődéssel hallgatták a jégkorongozókat, akikkel kapcsolatban egy rövid videó összeállítást is megnézhettek. A szavak után pedig a gyerekek ütőt ragadtak és floorball mérkőzés keretében mérték össze a tudásukat. Akik éppen nem a labdát kergették azok pedig türelmesen sorba álltak egy-egy autogram kártyáért, valamint egy díszes korongot is többen hazavihettek.

A cél természetesen, hogy minél többen a jégen is kipróbálják a hokit, hogy később esetleg ők is olyan válogatott játékosok legyenek, mint a most náluk járt Kiss Andrea és Vas Márton.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Hokizz velünk!