Ha ló és szekér összetart

  • 2019. ápr. 05.

A garai önkormányzat közel 30 millió forintot nyert a Belügyminisztérium pályázatán, melyhez 1,5 millió forint önrészt tettek hozzá. Ebből az összegből a tavalyi évben és az idén fontos fejlesztéseket, felújításokat vittek végbe a település községházán. Tavaly nyáron kicserélték a tetőt, míg az elmúlt három hónapban belül is felújították az épületet. Gipszkartonoztak, korszerűsítették a villamos hálózatot és a fűtésrendszert, festettek és burkolatot cseréltek.

“Nem számít, hogy mennyire göröngyös az út, ha ló és szekér összetart.” – így jellemezte az elmúlt 3 hónapot Faa Béla, a település polgármestere, utalva az elmúlt időszak nehézségeire. Elmondta: háromszor kellett épületen belül átköltöznie a hivatalnak, ami a kollégáktól és a Garán élőktől egyaránt nagy türelmet igényelt.

Az ünnepélyes átadón Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője is köszöntőt mondott. Kifejtette: örül a mostani fejlesztésnek, illetve annak, hogy a településen nem ez az egyetlen beruházás ebben az időszakban. Hamarosan megkezdődhet az orvosi rendelő felújítása, új járdákat építenek, tervezik a Gara és Vaskút közötti kerékpárút megépítését és a csapadékvíz elvezetés megoldását is.

Az ünnepi műsort a település óvodásai adták, akik népviseltbe öltözve énekeltek és táncoltak. A program zárásaként pedig Horváth Andrea lelkész mondott áldást, Szűcs Tibor plébános pedig megszentelte a felújított épületet.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Községháza átadó Gara