Hagyomány a falakon

  • 2020. ápr. 16.

Az utolsó simításokat végzik a napokban a bácsbokodi általános iskolában. Az elmúlt időszakban mintegy 410 millió forint értékben végeztek felújítási munkálatokat az épületen. Az új burkolatoknak, a szigetelésnek, a festésnek és a nyílászárók cseréjének köszönhetően teljesen megújult az ingatlan, így a helyi diákok az oktatás újbóli megindulásakor egy jelentősen megszépült környezetben tanulhatnak.

Fotók: Kopri/Snassz.hu

Nem csak energetikai korszerűsítés zajlik azonban az iskolában, hanem az intézmény falai is különleges motívumokkal gazdagodtak. A beruházás célja, hogy a helyi értékek visszaköszönjenek az iskola falairól, hogy a fiatalokban ezzel is erősödjön a nemzeti identitástudat. Ennek érdekében az ország és a térség hagyományai, kultúrája elevenedik meg a felületeken.

Csütörtökön délelőtt Kovács László polgármester Zsigó Róberttel, a térség országgyűlési képviselőjével, és Vedelek Norberttel, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökével, valamint a fenntartó Bajai Tankerületi Központ részéről Sárosi Magdolna tankerületi igazgatóval járta be az iskolát. Zsigó Róbert elmondta: a munkálatoknak köszönhetően nem csak új és modern, hanem otthonos is lett az intézmény, az ide járó gyerekek egy különleges környezetben tölthetik a mindennapjaikat.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Iskolafelújítás Bácsbokodon