Hajszálon múlt a siker

  • 2020. febr. 10.

NB 1 B csoportos férfi kosárlabda mérkőzés:

Budapesti Honvéd – Bajai Bácska FKE 79-75 (12-22, 20-16, 23-22, 24-15)

A Bácska legjobb dobói: Vukicevic 22, Nagy 21, Jakab 16

Az alapszakasz első körében a Honvéd sereghajtóként, nyeretlenül érkezett Bajára, így akkor jókora meglepetésként szolgált, hogy a fővárosiak nyerni tudtak az MNÁMK csarnokában. Azóta a Honvéd valóságos szárnyalást mutat be, hiszen 2 vereség mellet valamennyi összecsapását megnyerte Puskás Artúr csapata és harcban áll a felsőházi rájátszásba jutásért.

A Bácska kedvezőtlen előjelekkel készült a mérkőzésre, hiszen Pongó Martin és Goldring Bence betegség, dr. Ágfalvi Bálint pedig sérülés miatt nem tarthatott a csapattal. Erre jött még rá, hogy Cservék mester szintén ágynak dőlt, így ezen az összecsapáson Hosszú István irányította a mieinket.

Fehér Ákos triplája nyitotta a találkozót és a hatodik percben már 2-10 volt az eredmény. A második negyedet tíz pont előnnyel kezdtük, folyamatosan kezünkben tartottuk a mérkőzést. Minden mutatóban felülmúltuk ellenfelünket és hat pontos vezetéssel vonultunk a nagyszünetre. A folytatásban ugyan feljavult támadásban a Honvéd, de mindig nálunk volt az előny (25. p. 41-51, 29 p. 51-59). Az utolsó felvonásban is tudtuk tartani a különbséget, 66-73 és 69-75 állást is mutatott a Ludovika Aréna eredményjelzője. A 39. percben vette át először a vezetést a hazai csapat, sajnos a fordításra már időnk és erőnk sem volt. 

A Bácska 79-75-re alulmaradt, pedig a látottak alapján a fiúk megérdemelték volna a sikert. Folytatás a hétvégén Cegléden, ahol a Hepp Kupa négyes döntőjében szerepel a csapatunk.

Hazai edző nyilatkozata
Puskás Artúr : “Gratulálok a Srácoknak a győzelemhez. Hihetetlenül fontos siker ez, amivel az egymás elleni összevetést megnyertük. Nagyon enerváltan, ólomlábakon és fejben valahol teljesen máshol járva kezdtük a mérkőzést. Mire észbe kaptunk, illetve elértük az üzemi hőmérsékletet, addigra a Baja vérszemet kapott és elhitte, győzhet. Nem engedtünk a fizikalitásból és a végjátékra képesek voltunk felőrölni őket mentálisan is. A máskor nemezisünknek bizonyuló faktorokban, a büntetőzésben és az eladott labdákban extrát hoztunk. Szeretném megköszönni szurkolótáborunk biztatását és további sok sikert kívánok a Baja csapatának, akiknek gratulálok, hogy három kulcsember nélkül is 37 percig kontrollálták a derbit.”

Vendég edző nyilatkozata
Hosszú István : “Végig a kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést, de a hajrában meginogtunk. Ebben benne volt az is, hogy a végjátékban négy büntetőt hibáztunk, ami nagyon hiányzott a végelszámolásánál, aztán egy egylabdás meccsen a szerencsésebb csapat nyert. Küzdős, hajtós derbi volt ez, amire nem mondanám, hogy szép mérkőzés volt, viszont a két csapat óriásit küzdött azért, hogy győzzön, de sajnos ez ma nem nekünk sikerült. Azt gondolom, hogy ebből tovább kell tudnunk építkezni. Hiába voltunk elég foghíjasak Pongó Martin, Ágfalvi Bálint és Goldring Bence nélkül, így is közel voltunk a bravúrhoz, meg is érdemeltük volna a győzelmet de a végén fejetlenek voltunk. Főleg támadásban voltunk sokszor nagyon passzívak és csak akkor kezdtünk el kosárra törni, amikor már csak másodpercek voltak vissza a támadóidőből, ilyen szituációkból pedig nagyon ritkán alakul csak ki igazi helyzet.”

PT