Hepp Kupa döntőbe jutott a Bácska

  • 2020. jan. 14.

Hepp Kupa negyeddöntő mérkőzés:

BKG Príma SE – Bajai Bácska FKE 89-115 (26-29, 23-29, 20-29, 20-28)

A Bácska legjobb dobói: Jakab 43/18, Vukicevic 26, Pongó 19/15

A kettő csapat ismerősként köszönthette egymást, hiszen az ősszel bajnoki mérkőzésen a Bácska idegenben is nyerni tudott a BKG ellen, míg az előző idényben a bajaiak szintén a szigetszentmiklósiak ellen biztosították be részvételüket a Hepp Kupa négyes döntőjében. Most ugyanez volt a feladat, igaz a tavalyi párharccal ellentétben ezúttal idegenben kellett bravúrt okozni.

Szoros első negyedet hozott a mérkőzés, mindkét oldalon jó dobóformát mutattak a játékosok. A második negyedben lendületben maradt Cservék Csaba együttese, viszont a hazaiak többször is hibáztak. A védekezésre egyik oldalon sem fektettek nagy hangsúlyt, amit a nagy szünetben lévő 58-49-es Bácska vezetés is igazolt.

A fordulás után tovább nőtt a különbség a felek között, az egész mérkőzésen parádézó Jakab vezérletével a bajaiak húsz pont közelébe küzdötték fel az előnyüket. Ennek köszönhetően a záró etapra nem maradt sok izgalom, a Bácska magabiztosan jutott be a Hepp Kupa négyes döntőjébe, megismételve a tavalyi szereplését.

A kupa négyes döntőjét februárban rendezik, a helyszínről egyelőre nem döntött a szövetség.

PT