Hétvégi sporteredmények

  • 2019. ápr. 15.

Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték meg a III. és IV. korcsoportos leány szertorna diákolimpia országos döntőjét. A Bajai Eötvös József Általános Iskola leány csapata több évtizede nem látott bravúrt hajtott végre azzal, hogy bejutott az országos döntőbe. Gábris Virág és Vida Magdolna tanítványai csupa sportiskolai csapattal vehették fel a küzdelmet. A lányok igazolták, hogy nem véletlenül jutottak el idáig és végül az összesített verseny 14. helyén zártak. Egyéniben Barabás Liliána képviselte városunkat, aki korosztályában a középmezőnyben zárt.

Gólzáporos győzelmet aratott a hétvégén a Bajai SK-Bajaszentistván megyei másodosztályú labdarúgó csapata. Focistáink a Híd SC otthonában győztek 6-2-re, amivel a BSK elmozdult a sereghajtó pozícióból és a kettő gárda helyet cserélt a tabellán.

Híd SC – Bajai SK-Bajaszentistván 2-6 (1-3)

G: Holczer 2, illetve Kisa 2, Nébl, Cifra, Jenei, Sebők(öngól)

A bajai vívók 3 fővel vettek részt a Magyar Katolikus Iskolák Vívóbajnokságán Pécsett. Valamennyien a Szent László ÁMK diákjai, akik nagyon szép eredményeket értek el a különleges hangulatú versenyen.

Eredmények:
Aladics Ábel I. korcsoport: 1. hely
Virág Gellért IV. korcsoport: 6. hely
Kellner Csongor IV. korcsoport: 11. hely

Szombaton rendezték meg Orosházán a VI. Oros-Honvéd regionális judo versenyt a diák és a serdülő korcsoport számára. A versenyen született nyolc arany, három ezüst, öt bronz és egy pontszerző helyezés, amivel a Mogyi Bajai Judo Club 16 csapat közül a második helyen végzett az összesített eredmények alapján.

Eredmények:
Diák C
Szalontai Ádám 39kg 1.
Hudoba Máté 55kg 1.

Diák B
Szöllősi Fanni 33kg 1.
Szedres Eszter +49kg 1.
Leitert Csongor 32kg 1.
Tóth Tamás 35kg 3.
Tiralla Péter 38kg 1.
Pálfy Levente 41kg 3.

Diák A 
Varga Petra 38kg 2.
Szöllősi Liliána 50kg 1.
Illés Máté 49kg 3.
Mészáros Bálint 49kg 5.
Dzapku Ármin +66kg 1.

Serdülő 
Tiralla Petra 52kg 3.
Horváth Lilla 57kg 2.
Páter Ákos 81kg 2.
Dzapku Ármin 81kg 3.

PT