Hétvégi sportösszefoglaló

  • 2018. okt. 23.

Tovább folytatta remek bajnoki sorozatát a Bajai Bácska FKE B csoportos férfi kosárlabda csapata. A bajaiak a szintén hibátlan mutatóval rendelkező Alba-Fehérvár gárdáját látta vendégül az MNÁMK sportcsarnokában. A mieink egy rövid megingástól eltekintve végig kézben tartották az irányítást, és magabiztosan tartották itthon a bajnoki pontokat.

Bajai Bácska FKE – Alba Fehérvár U23 90-69 (21-15, 30-20, 23-16, 16-18)

Sorozatban harmadik mérkőzését veszítette el a hétvégén a Bajai KSE NB II-es férfi kézilabda csapata. A bajaiak a Siklós vendégeként maradtak alul 28-23-ra. A hazaiak a mérkőzésen kilenc találatig jutó Szommer vezérletével már az első félidőben három gólos előnyre tettek szert, amit a folytatásban tovább sikerült növelniük.

MK Pelikán-Siklós KC – Bajai KSE 28-23 (12-9)

Közel járt az első pont megszerzéséhez a Bajaszentistván megyei másodosztályú labdarúgó csapata. A sereghajtó szentistvániak a hétvégén Érsekcsanádra utaztak, ahol a hazaiak a 40. percben Radics góljával megszerezték a vezetést, azonban a szünet után Mátrai egyenlíteni tudott. A döntetlen a 76. percig tartotta is magát, azonban ekkor újabb csanádi gól született, amire már nem érkezett válasz szentistváni részről.

Érsekcsanádi KSKE – Bajaszentistváni SK 2-1 (1-0)

Érem nélkül maradt a magyar válogatott a bahamai junior-világbajnokságon. Pedig az egy hónappal ezelőtt junior Európa-bajnoki címet szerző, +78 kilogrammos Szigetvári Mercédesz közel járt a medálhoz a zárónapon.
Először a hazaiak versenyzőjét, Sasha Ingrahamot múlta felül könnyedén; kicsivel több, mint egy perc alatt dobott egy válldobást, s abból ott tudta tartani tíz másodpercig, így két vazarit érő ipponnal győzni tudott. Jöhetett a negyeddöntő, és a kontinensbajnok brazil, Luiza Cruz.
A junior női válogatott vezetőedzője, Radics Attila elmondta: hatalmas bravúr volt Mercédesztől, hogy legyőzte, mivel nagyjából harminc kilóval nehezebb volt nála a brazil, tehát rendkívül taktikus judóra volt szüksége a sikerhez.
A négy között Szigetvári Mercédesz már nem bírt a japán Kodama Hikaruval, akitől bal belső combdobásos ipponnal kapott ki. Az éremért viszont továbbra is harcban volt, a francia Laura Fuseauval kellett szembenéznie. A Mogyi-Bajai JC sportolója az első percben − Radics Attila elmondása szerint − kicsit elaludt, Fuseau pedig egy vazarit tudott szerezni ellene. Hiába élénkült fel Mercédesz a folytatásban; akciót nem hajtott végre, tehát az ötödik helyen zárta a vb-t.

Október 21-én, vasárnap Szombathelyen rendezték a judo Diák A és B korcsoport országos bajnokságot. A Mogyi Bajai Judo Club versenyzői 1 érmes és 2 pontszerző helyezést értek el. Sajnos a betegség már a verseny elején több versenyzőnket megakadályozott az indulásban. 
Eredmények: Diák B korcsoport: lány 44 kg: 3. Szőllősi Liliána, 7. Petrovácz Hanna, fiú 45kg: Illés Máté Helyezetlen, 35kg: Dór Dávid helyezetlen, 32kg: Dór János 5.
Diák A korcsoport: 45 kg: Lajdi Csaba helyezetlen, 49kg: Schauer András helyezetlen.

A hétvégén (2018.10.20-22) rendezték a szabadtéri szezon utolsó országos play and stay tenisz versenyét Soroksáron.
A HPS Top Series versenyen Szalay Milla zöld pályán az egy évvel idősebbek (10-11 évesek) között I. helyet szerzett. Bátyity Bodó András saját korosztályában a piros pályán II. helyezést ért el.

PT