Hetven éve napsütésben és felhős időben

  • 2018. nov. 07.

“Nekem ő lesz az első és az utolsó feleségem!” Sokan gondolják így a házasságkötéskor, manapság azonban egyre kevesebbek tartják be egykori ígéretüket. Kovács T. Sándor azonban nem ebbe a táborba tartozik, hiszen október 25-én immáron a 70. évfordulójukat ünnepelték feleségével, Terike nénivel.

Ezüst és Arany lakodalmak ha egyre ritkábban is, de előfordulnak, azonban az, hogy valakik 7 évtizeden keresztül kitartsanak egymás mellett tényleg nagyon ritka. Az ünnepeltek 1946-ban egy bál alkalmával ismerkedtek meg, a találkozás szerelem volt első látásra. 1948-ban aztán házasságot is kötöttek, ahogyan Sanyi bácsi fogalmazott, szívük szalagját csomóra kötötték.

A pedagógus házaspár kezdetben Csávolyon, Tataházán, majd pedig Baján is dolgozott, de kedvenc munkahelyük mindkettőjüknek a Mátételke melletti egykori Ilmamajori tanyasi iskola volt. Itt csupán ketten tanítottak összesen nyolc osztályt, hol kisebb, hol nagyobb létszám mellett.

Kettő fiú gyermekük született, de a mostani ünnepen már négy unoka és hét dédunoka ülte körbe a családi asztalt.

Élettörténetük elismerésre méltó, pedig ahogy hallottuk nem mindig napsütésben éltek, de a felhők egyszer úgyis elmúlnak és ők ketten együtt mindent meg tudtak oldani.

Gratulálunk és még sok közös, boldog évet kívánunk!

PT