Hiánypótló hétvége

  • 2019. jún. 24.

“Korábban rendeztünk már borfesztivált Baján, azonban a mostani kezdeményezés egészen más kategóriába tartozik.” Koch Csaba, a Hajós-Bajai Borvidék elnöke mondta ezt köszöntőjében, amikor pénteken hivatalosan is megnyitotta az első alkalommal életre hívott Vinalia Nemzetközi Borfesztivált. A Szentháromság téren tucatnyi hazai, sőt határon túli pincészet kínálta termékeit három napon át. A finom borok, pálinkák és koktélok mellett különleges ételeket is lehetett kóstolni, kézműves hamburgerek, húsok, kalácsok várták a vendégeket.

A pénteki nap hibátlanul sikerült, már ekkor is sokan voltak kíváncsiak Baja legújabb nyári fesztiváljára. Öröm volt látni, hogy rengeteg család jött ki a Szentháromság térre, a felnőttek mellett a kicsik is megtalálhatták a számukra kedves szórakozási lehetőséget. Szombaton sokáig minden rendben volt, azonban este nyolc óra után lecsapott a vihar, véget vetve ezzel a szórakozásnak. Ugyan néhány fanatikus kitartott a városra zúduló özönvízben, azonban érdemben véget ért az este.

Vasárnap sokáig úgy tűnt, hogy ezúttal is az eső fog győzni, hiszen egész délelőtt kitartóan szakadt, azonban kora délutánra elállt és kisütött a nap. Sajnos a színpad villamos hálózata a víz áldozatává vált, így az estére tervezett koncerteket le kellett mondani, azonban ennek ellenére ismét sokan szórakoztak a borfesztiválon, remek hangulatban.

A visszajelzések kiválóak voltak, így a rossz időjárás ellenére pozitívan lehet értékelni a hétvégét. Igazi hiánypótló rendezvényről van szó, színesebbé vált a borfesztiválnak köszönhetően a bajai nyár. A szervezőknek köszönet a munkájukért, júliusban jöhet a folytatás a 24. Halfőző Fesztivállal, majd a kézműves sörfesztivállal. Nem fogunk unatkozni…

PT