Hozták a kötelezőt

  • 2019. jan. 26.

Bajai Bácska FKE – Motax-Concordia Pápa 78-58

Az előző hétfőn még Hepp Kupa negyeddöntő mérkőzést játszott a Bajai Bácska FKE férfi kosárlabda csapata, azóta pedig a szombati összecsapás volt a harmadik bajnoki mérkőzése a fiúknak. A mérleg hibátlan volt, hiszen valamennyi összecsapását megnyerte a Bácska, ezt a sorozatot szerette volna a Pápa ellen is folytatni Cservék Csaba együttese.

                                                         Fotók: Pulai Zsóka

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött, a csapatok és a szurkolók Csanádi Ferencre, “Cötkére” emlékeztek, aki korábban meghatározó alakja volt a bajai kosárlabda életnek. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, a bajaiak sok eladott labdával, míg a vendégek elhibázott dobásokkal segítették az ellenfelet. A negyed végére három ponttal vezettek Pongóék.

A folytatásban 30-30-nél egyenlíteni tudott a Pápa, ekkor hazai oldalon szinte semmi sem sikerült. A negyed utolsó perceiben azonban összeállt a Bácska védekezése, támadásban pedig könnyű kosarakat tudott szerezni a hazai csapat. Egy 12-0-ás rohammal sikerült megnyugtató előnyre szert tenniük a bajaiaknak. 42-32.

A második félidőben előbb húsz pont közelébe nőtt a különbség, majd néhány pontot faragni tudott a hátrányából a Pápa. A hazaiaknál azonban mindig volt valaki aki be tudott találni, leginkább Jakab volt elemében. A negyedik negyedben pedig már csak a különbség volt a kérdés, az utolsó percre alakult ki a felek közötti legnagyobb távolság. Végül 78-58-ra nyert a Bácska, így sorozatban már három bajnoki mérkőzést nyertek meg a mieink.

A folytatásban idegenbeli összecsapások sorozata következik. A bajnokságban háromszor is vendégként lépnek pályára Ágfalviék, valamint a Hepp Kupa négyes döntőjében Győrben szerepel a Bácska.

PT