Húsvéti csomagok

  • 2019. ápr. 11.

A Húsvéti ünnepekhez közeledve ismét segítő kezet nyújtott a Szent József Plébánia Katolikus Karitasz csoportja, hiszen rászoruló családok számára osztott élelmiszercsomagokat. Összesen 150 darab kicsi és 70 darab nagy csomagot adtak át csütörtökön a családoknak, melyek összértéke mintegy 610 ezer forint volt.

A csomagokban egyebek mellett tészta, konzerv, liszt, cukor, rizs, margarin, tea és édesség is volt, de a konyhakerttel rendelkezők vetőmagokat is kaptak. Utóbbiak elvetését és a kert gondozását a későbbiekben igazolniuk kell a családoknak. A csomagok összsúlya közel 1,5 tonna volt, így valóban komoly segítséget tudott adni a Karitasz a Húsvéti Ünnepekhez. Az élelmiszereken túl a nagycsaládosok mesekönyvet vagy plüssfigurát is kaptak, valamint egy-egy csomagba húsvéti asztalterítő is került.

A kiválasztott családok a szokásoknak megfelelően a csoport adatbázisából kerültek ki, a csomagok átvételét egy aláírással kellett igazolni. Hasonló nagy szabású jótékonysági akció legközelebb Karácsonykor lesz a Karitasznál.

PT