Indulhatnak az edzések

  • 2020. máj. 02.

Fellélegezhetnek a bajai sportolók, a Kormány bejelentése alapján ismét munkába állhatnak kedvenceink. A koronavírus járvány miatt heteken át tilos volt tréningezni, felfüggesztették vagy véget vetettek a bajnokságoknak. Most azonban ismét lehetőség van az edzések megtartására, illetve zárt kapuk mögött mérkőzéseket is lehet rendezni.

A tilalmi időszakban természetesen minden egyesület megpróbált a lehetőségekhez képest a legtöbbet segíteni a sportolóinak, akik egyéni edzésterv alapján készülhettek otthonaikban. Ennek köszönhetően nem a nulláról kell ismét elkezdni a munkát. A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítványnál is mozgásban voltak a fiatalok, az ifjú labdarúgók az interneten keresztül kapták meg a feladatokat az edzőktől. Természetesen minden háztartásban más és más lehetőségek vannak a kivitelezésre, de a szülők segítségével szinte mindenhol sikerült elvégezni a kiírt munkát.

A LUA vezetése pedig különleges módon próbálta meg motiválni a gyerekeket. Hetente pizzákat szállítottak ki a legszorgalmasabb focistáknak, míg a hónap végén a legjobbak között sportfelszereléseket és nagy adag fagylaltot sorsoltak ki. Ezzel azonban nincsen vége a jutalmaknak, hiszen a legjobban dolgozó labdarúgókat a nyáron elviszik Telkibe vagy Miskolcra, ahol a fiataloknak lehetőségük lesz egy utánpótlás válogatott, illetve egy felnőtt NB 1-es mérkőzést a helyszínen megtekinteni.

A többi sportegyesületnél is hasonlóan folyt a munka az elmúlt hetekben, a sportolók a szabadban futottak, edzettek, készültek a folytatásra. Hétfőtől pedig visszatérhetnek a megszokott közegbe a sportolóink, mindenki a saját edzőtermében, sportpályáján dolgozhat.

A sportolók, edzők, klubvezetők egyaránt nehéz időszakon vannak túl, remélhetőleg gyorsan visszaáll a megszokott élet a legjobbjaink számára.

PT