Ismét a bronzmérkőzés maradt

  • 2020. febr. 15.

Hepp Ferenc kosárlabda emléktorna:

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Bajai Bácska FKE 89-80 (18-20, 20-18, 21-18,30-24)

A Bácska legjobb dobói: Jakab 29, Vukicevic 20

A történelem olykor megismétli önmagát, erre láttunk ismét egy példát. Napra pontosan egy évvel ezelőtt a Bácska kosarasai a Hepp Kupa elődöntőjében a Veszprém együttesével csaptak össze, akkor a bakonyiak 11 ponttal nyerni tudtak és a Bácska végül a negyedik helyen zárta a sorozatot. A két gárda az idén is bejutott a négyes döntőbe, ahol ismét az elődöntőben találkoztak. A Cegléden megrendezett torna első napján nagy csatát hozott a két gárda összecsapása.

A Veszprém Völgyi vezérletével jól kezdte a mérkőzést, a bakonyiak centere csapata első 10 pontját egyaránt magára vállalta. A bajaiak oldalán pedig Vukicevic volt elemében, Milos pontjaival tartotta a lépést a Bácska. A szoros első perceket követően 6 ponttal meglépett a Veszprém, Cservék mester időkérése azonban hatásosnak bizonyult és a bajaiak egy 8-0-ás rohanással átvették a vezetést. 16-18

Fotók: Pulai Zsóka

A második negyed első fele remekül alakult a mieink számára, Jakab és Vukicevic pontjaival 10 pontos előnyre tett szert a Bácska. Éppen ezért jött váratlanul a negyed végén tapasztalt visszaesés, amit a veszprémiek ki is használtak és kiegyenlítettek. 38-38

A nagy szünet után a Bácska az öltözőben maradt, a Veszprém előbb átvette a vezetést, majd el is húzott 7 ponttal. Innen még visszakapaszkodott a Bácska, azonban a hajrában Szabó és Madár triplái ismét lendítettek egyet a bakonyiak szekerén. Az utolsó percekben pedig hiába harcoltak a mieink, már nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz.

Így pedig a tavalyi sorozathoz hasonlóan ismét marad a bronzcsata, ahol vasárnap 11 órától a Zöld csoportban szereplő házigazda Cegléd lesz az ellenfél. A fináléban pedig a Budafok lesz a Veszprém ellenfele.

PT