Ismét érem nélkül maradtak

  • 2020. febr. 16.

Hepp Kupa mérkőzés a 3. helyért:

Ceglédi KE – Bajai Bácska FKE 84-74 (28-21, 21, 15, 24,23, 11-15)

A Bácska legjobb dobói: Goldring B. 26/15, Vukicevic 14

A szombati elődöntők során a Bácska a Veszprém ellen veszített, míg a házigazda ceglédiek a Budafokkal szemben maradtak alul. A két vesztes gárda így vasárnap délelőtt az emléktorna bronzmérkőzésén csapott össze.

Az első percekben állva hagyta ellenfelét a Cegléd, a center Nárai pontjaira építve gyorsan meglépett a hazai csapat. A Bácska egy időkéréssel rendezte a sorait és a negyed hátralévő részében sikerült is a felzárkózás. A folytatásban azonban újabb hullámvölgy következett, rengeteg eladott labda és rossz dobások jellemezték a mieink játékát. A hazai oldalon Nárai mellé felzárkóztak a mezőnyemberek is, Hegedűs és Tóth is fontos pontokat szerzett. A nagy szünetben 13 ponttal vezetett a Zöld csoport jelenlegi listavezetője.

Fotók: Pulai Zsóka

Sajnos a fordulás után sem változott a játék képe, a Bácska játékosai akarat gyengén és rengeteg hibával játszottak. A lelkes hazai csapat védekezésben rengeteg borsot tört a bajaiak orra alá, Cservék Csaba együttesében egyedül a triplákat remekül dobó Goldring Bence nyújtott kiemelkedőt.

A záró játékrészben végig a padon ült Pongó Martin és Jakab Péter, a Bácska két vezére ezúttal gyenge napot fogott ki. A fiatalok ugyan lelkesen tették a dolgukat, azonban nem tudták szorossá tenni az összecsapást. A Cegléd teljesen megérdemelten győzte le a Bácskát és szerezte meg a bronzérmet. A bajaiak így megismételték a tavalyi eredményüket és a negyedik helyen zárták az emléktornát. A fináléban a Budafok 89-64-re kiütötte a címvédő Veszprémet, így a fővárosiak nyerték az idei Hepp Kupát.

PT