Ismét visszautasít egy pályázatot a városvezetés?

    • 2020. máj. 04.

    Baja város előző vezetése, 2019. szeptemberében “Az akadálymentes turizmus fejlesztése Baja-Zombor határon átnyúló térségben” címmel pályázatot nyújtott be. A Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében beadott fejlesztési pályázat az önkormányzat tulajdonában lévő, önkormányzati üdülő felújítására, akadálymentesítésére fókuszál. Így a mozgássérültek számára is elérhetővé válna, hogy a térség turisztikai látnivalóit, adottságait megtekintsék, kihasználják, hisz a fejlesztés során mozgáskorlátozottak szállítására alkalmas minibusz és akadálymentesített kerékpár is beszerzésére is kiterjed.

    A Fidesz- KDNP bajai frakciójának tagjai a veszélyhelyzet során kialakított önkormányzati döntéshozatali mechanizmus alapján a múlt héten kézhez kaptak egy előterjesztés-tervezet, melynek értelmében Polgármester Asszony javaslatot tesz az Interreg- IPA Magyarország Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében benyújtott, „Az akadálymentes turizmus fejlesztése Baja-Zombor határon átnyúló térségben” című pályázat visszavonására -olvasható Facebook-oldalukon.

    A fejlesztésekre nemet mondó jelenlegi városvezetés megválasztása óta immár több olyan pályázatot utasított vissza, amely a város és a térség lakóinak egészséges, aktív szabadidő-eltöltéshez biztosított volna lehetőséget. Emlékezetes, hogy  a Petőfi-szigeti Görpark és futópálya már elnyert pályázatok voltak, amelyekhez az állami támogatást már át is utalták az önkormányzat számlájára, de a liberális, Nyirati Klára vezette önkormányzat nem élt a lehetőséggel.

    A szóban forgó pályázat visszautasítása, a mozgáskorlátozottaktól venne el egy kényelmes, az ő igényeikre fókuszáló szálláshelyet.  A számukra könnyen használható szállítóeszköz és aktív tevékenység végzésére alkalmas speciális kerékpár visszautasítása pedig, az amúgy is kevés mozgásterük kiszélesítésétől fosztaná meg őket.

    A mai napon a FIDESZ-KDNP  bajai frakciója által kiadott állásfoglalásában határozottan kiáll a fejlesztés mellett és elutasítja a momentumos városvezetés által beterjesztett előterjesztést!

     

    Forrás: Fidesz Baja és térsége Facebook oldala
    Kép:indafoto.hu