Javában zajlik Érsekcsanádon a könyvtár épületének felújítása, bővítése.

    • 2020. márc. 11.

    Jó ütemben haladnak az Érsekcsanádi Könyvtár felújítási munkálatai. A község számára fontos intézmény nem csak a könyvtári szolgáltatásnak, hanem a 2. sz. háziorvosi rendelőnek is helyt ad.

    Első lépésben a meglévő rész tetőfelújítása történt meg, mely a pályázat első mérföldköve volt. Ezt követi a bővítés alapozása, majd a belső munkák, hisz a könyvtári részben a talajszint közel 80 cm-es csökkentésével lehet csak megoldani az akadálymentesítést, így ugyanis megszűnnek a lépcsők és az épületrészbe könnyen be lehet majd jutni. Közben kiépítik a padlófűtést is, és egy teljesen új mosdóblokk is elkészül. Majd a végén nyílászárók cseréje, hőszigetelés, színezés következik, természetesen az utcafront homlokzati elemeinek magtartásával. Az épület védettsége miatt a nagykapu is megtartja majd annak jelenlegi mintázatát, és számos parkoló is kialakításra kerül.

    Jó hír, hogy már megvásárlásra kerültek a könyvtár új bútorai (szőnyeg, függönyök, székek, polcok, stb.), melyekre egy másik pályázaton elnyert támogatás biztosított forrást. -írta közösségi oldalán Felső Róbert a község polgármestere.

    PT