Jó hangulatban kezdték az évet

  • 2018. szept. 03.

“Az elmúlt évek legizgalmasabb nyara volt az idei.” – így vélekedett az elmúlt hónapokról Gugán Antal, a Bajai Szentistváni Általános Iskola intézmény-vezetője. Az igazgató örömét fejezte ki, hogy az első tanítási napon egy megújult környezet fogadta a diákokat, hiszen egy 35 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően kicserélték a sportcsarnok tetőszerkezetét, megújultak a vizesblokkok és az öltözők, több helyiséget is kifestettek. Hozzátette: szeretné, hogy a gyerekek magukénak is érezzék az intézményt és vigyáznának a rendre és a tisztaságra.

Az évnyitó kezdetén az új elsősöket köszöntötték, akik kettő osztályt is megtöltenek. Összesen 42-en iratkoztak be a szentistváni iskolába, ami Csubákné Besesek Andrea alpolgármester szerint egyfajta biztonságot és jövőképet is ad az intézménynek. Az alpolgármester mindenkinek megköszönte a munkáját, aki részt vett a nyári felújításokban.

A Bajai Tankerület részéről Szalai Anikó szakmai igazgató-helyettes köszöntötte a diákokat, aki Sárosi Magdolna Tankerület vezető levelét is felolvasta.

A legnagyobb sikert kétség kívül Gugán Antal aratta, amikor a méltán népszerű Kungfu Panda meséből olvasott fel egy részletet, ami a jó és rossz hírek közötti különbségekről szólt. Nos, a szentistváni diákok inkább jó híreket kaptak ezen a napon, így jó hangulatban is kezdhették meg a 2018/2019-es tanévet.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Szentistváni Általános Iskola évnyitó ünnepség