Jó tett helyébe jól jársz

  • 2018. dec. 18.

“A gyermekeket elsősorban nem az neveli, amit mondanak nekik, hanem az amit látnak, amiben élnek.” (Csőgl János)

Bátori Magdolna évek óta megszervezi a Szemétfogócska akciót, melynek keretében bajai iskolások, sportolók fognak össze és tisztítanak meg egy-egy kijelölt területet Baján vagy annak közvetlen közelében. Az idén összesen 7 alkalommal találkoztak a segíteni szándékozók, munkájuknak köszönhetően mintegy 80 köbméter szemét gyűlt össze.

Az akcióhoz az önkormányzat és az FBH is segítséget nyújtott, hiszen kesztyűket és zsákokat biztosítottak a résztvevőknek, valamint az összegyűjtött hulladékot is elszállították.

Hétfő délután az Eötvös Iskola ebédlőjében gyűlt össze a “B közép”, azaz akik az idei évben a legaktívabbak voltak a 7 állomás során. Az idén összesen 143 család képviselői voltak jelen a Szemétfogócskán, mintegy 370 fő dolgozott a tisztább környezet érdekében. Bátori Magdolna ajándékokkal készült azon gyerekek számára, akik legalább négyszer jelen voltak és gyűjtötték a szemetet.  A fiatalok pólóval, sapkával és némi édességgel lettek gazdagabbak, de a leglelkesebb szülők is jutalomban részesültek.

Bátori Magdolna elmondta: hisz abban, hogy azon gyermekek, akik részt vesznek ezen akcióban azok felnőtt korukban sem fognak szemetet eldobni és oda figyelnek a környezetükre. Az viszont semmiképpen sem ösztönzőerő, hogy a megtisztított területen időről-időre újra termelik a hulladékot, így sokszor úgy érzik, hogy egyfajta szélmalom harcot folytatnak. Ennek ellenére természetesen 2019-ben is felveszik majd a harcot a Szemétfogócska tagjai a szemetelőkkel szemben.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Szemétfogócska 2018