Jöhetnek a gólok és a kosarak

  • 2018. szept. 10.

Nagy öröm érte szeptember elején a Sugovica diákjait, hiszen a tanévkezdésre egy új sportpályát kaptak ajándékba. Az iskola udvarán egy öntött gumi borítású pályát építettek, melyen a testnevelés órák mellett a szakági edzéseket és napközis foglalkozásokat is meg lehet tartani. Hétfő délelőtt az ünnepélyes átadót is megtartották, melynek tiszteletére a diákok és tanáraik is ünneplőbe öltöztek.

Az iskola vezetése nevében Erős János intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta: hatalmas öröm a gyerekeknek és a pedagógusoknak is az új pálya létrejötte, hiszen az eddigieknél is magasabb színvonalú munkát tudnak végezni a tanárok, ami több területen is pozitív hatással bírhat.

Fercsák Róbert polgármester köszöntője kezdetén mosolyt csalt a fiatalok arcára, hiszen elmondta: igazából egy egész napos sportnappal kellett volna ünnepelni a pálya megépítését, akár még ő is beszállhatott volna a gyerekek közé rúgni a bőrt. Ha nem is ma délelőtt, a jövőben viszont egészen biztosan sok lehetősége lesz erre a diákoknak.

A Bajai Tankerület korábban 750 millió forintot nyert infrastrukturális fejlesztésre, melynek köszönhetően 12 intézményben végeztek beruházásokat, fejlesztéseket – ezt már B. Szalai Anikótól, a Tankerület szakmai igazgató-helyettesétől tudhattuk meg. Hozzátette: bízik benne, hogy az új, 57 millió forintból megépült pálya még több gyermeket ösztönöz mozgásra, sportolásra.

A köszöntők és az ünnepélyes szalagátvágás után a gyerekek birtokba is vették a pályát, az iskola leány kosárlabda és fiú labdarúgó csapatai tartottak rövid bemutatót.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Sugovica sportpálya átadó ünnepség