Jöhetnek a ziccerek

  • 2019. ápr. 02.

Szinte teljes egészében elkészült a Petőfi-szigeten a streetball pálya. Az önkormányzat a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével, azon belül is a Bajai Bácska FKE TAO pályázatával karöltve valósította meg a pályát. A bajaiak a napokban már birtokba is vehették a játékteret, délelőtt iskolai testnevelés órák, míg délután szabad játék keretében pattogott a labda. A beruházás keretében az önkormányzat biztosította a területet és végezte el a tereprendezési munkákat, míg a honi szövetség a pályát és a palánkot finanszírozta.

A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen egy korábbi beruházáshoz, a szomszédos parkoló építéshez tudtak ezáltal csatlakozni, a pályát is egy térköves járda köti össze a parkolóval. Kedden délelőtt Fercsák Róbert is megtekintette az új sportpályát, amikor is éppen a bélás diákok testnevelés órája zajlott. A polgármester elmondta: 2019 Baján a Fiatalok Éve, amit egyéb városi programok, rendezvények kapcsán is figyelembe vesznek. A mostani streetball pálya is leginkább a fiataloknak épült, de ezen a területen ezzel még nincsen vége a fejlesztéseknek. A Gemenc Zrt.-vel együttműködve hamarosan ismét felépülhet a szomszédos játszótéren a sokak által kedvelt és hiányolt vár, így a kalandparkkal, a streetball pályával és a játszótérrel valóban minden korosztály megtalálhatja majd itt a számára szimpatikus szórakozási lehetőséget.

A kosárlabda pályát jelenleg három oldalról labdafogó háló veszi körül, de hamarosan a negyedik oldalt is lezárják. Minderre azért is van szükség, mert már az elmúlt napokban is születtek olyan tapasztalatok, hogy a játékteret motorosok, kerékpárosok rongálták meg. Ezt követően még világítással is kibővítik a pályát, melyt így majd éjjel-nappal lehet használni.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Streetball pálya