Kaiser parádé az országos bajnokságon

  • 2018. aug. 01.

A Cápa korosztály országos bajnoksága július közepén négy napon át zajlott Miskolcon, ahol a korosztály legjobb úszói adtak számot tudásukról. A Bajai Spartacus SC csapatából Szabó Nórától és Kaiser Dominiktől lehetett várni a jó eredményeket, akik nem is okoztak csalódást.

Szabó Nóra a mellúszó számokban jeleskedett, 100 méteren a hatodik, míg 200 méteren a negyedik helyen ért célba.

Kaiser Dominik pedig valóságos éremhalmozást mutatott be a négy nap során. Pass Ferenc tanítványa valamennyi gyorsúszó számot megnyerte, így az 50, a 100, a 200, a 400 és az 1500 méter döntőjét követően is ő kapta az aranyérmet. Emellett 100 háton, 200 háton és 200 vegyesen második lett, míg a 400 vegyest a harmadik helyen fejezte be, teljesség téve az éremkollekcióját.

Kaiser Dominik ráadásul a 100 gyorson aratott győzelme során a legtöbb LEN pontot adó úszást produkálta, ami újabb serleget eredményezett a számára.

Az elmúlt hétvégén pedig már az idényzáró versenyen vettek részt a bajaiak. A székesfehérvári viadalon a maroknyi csapatból valamennyien új egyéni csúcsokat, remek időket úsztak. A fiatalok augusztusra pihenőt kaptak, míg Vereczkei Zsolt tovább készül a közelgő Európa-bajnokságra.

PT