Kárász 2020 nyár elején

    • 2020. jún. 25.

    Az ellenzéki összefogás 2019. év elején, elsősorban érzelmi okokra hivatkozva igyekezett megakadályozni a „kárászi tábor” értékesítését, ami sikerült is, hiszen Fercsák Róbert polgármester elhalasztotta a döntéshozatalt az ügyben. Az ellenzéki összefogás nagy örömmel vette az előterjesztés napirendről való levételét.

    Az ügy hátterét az adja, hogy Kárász Község Önkormányzata komoly vételi szándékkal kereste meg Baja Város Önkormányzatát a kárászi táborok helyszínéül szolgáló ingatlan tekintetében. Az ingatlan jelentős összegű ráfordítást igényelt volna a bajai önkormányzat részéről, valamint a környezeti telektulajdon viszonyok is bonyolultak az érintett területen, így megvált volna tőle Baja városa.  A döntést akkor elhalasztották.

    Teket Melinda, Preininger Rozália és Nyirati Klára  közös videó nyilatkozatban adtak  hangot örömüknek, hogy az előterjesztés lekerült akkor a napirendről. Az ingatlan Baja Város Önkormányzat tulajdonában maradt.  A napokban a legnagyobb közösségi média felületen olyan fotók láttak napvilágot, mely az ingatlan állapotának jelentős romlását mutatják.

    A táboroztatási szezon megkezdődött az iskolai év befejeztével. Vajon idén hány gyermek gazdagodhat kárászi élményekkel?

    Képgaléria

    Képgaléria: Kárász 2020.

    Fotók: Facebook/ Katymári Attila