Katinka nem lassít

  • 2019. aug. 05.

Néhány nappal a Dél-Koreában megrendezett világbajnokságot követően ismét versenyen szerepelt Hosszú Katinka. A bajai úszónő a Világkupa sorozat Japánban megtartott nyitányán ugrott medencébe. Katinka pénteken, szombaton és vasárnap is versenyzett, ráadásul eredményesen.

Az első napon az egyik kedvenc számában 200 pillangón állt rajthoz, amit magabiztosan meg is nyert. A siker lelkileg is fontos lehet Katkának, hiszen ezt a számot a világbajnokságon ki kellett hogy hagyja, hiszen az OB-n itt csak a harmadik lett. Szombaton jött az egyik fő száma a 400 vegyes, amit a világbajnokságon iskola úszással nyert meg. Itt sem volt kérdéses az aranyérem, sőt új világkupa rekorddal diadalmaskodott a bajai lány.

A záró napon kettő szám várt Katinkára. Előbb a 200 vegyest nyerte meg nagy csatában, majd néhány perccel a célba érkezést követően már a magyar vegyes váltó tagjaként versenyzett és lett 5. helyezett.

A Világkupa sorozat ezen a hétvégén majd Kínában folytatódik, míg a hónap közepén Szingapúrban versenyez a mezőny. A sorozat második szakasza október 4-6 között Budapesten, a Duna Arénában rajtol.

PT