Kékbe borult a Vasvári

  • 2020. jún. 26.

Élettel telt meg a héten a Vasvári és a Petőfi-sziget. Hétfőn kezdődött és pénteken ér véget a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány első nyári tábora, ahol nem kevesebb, mint 120 gyermek rúgja a labdát reggeltől délutánig. A LUA rutinos táborszervezőnek számít, hosszú évek óta szervez nyáron foglalkozásokat a fiatal labdarúgók számára. Goretich Krisztián szakmai vezető iránymutatása alapján gazdag programot állítottak össze, a játékos feladatok mellett szakmai téren is előre tudnak lépni az öt nap során a focisták.

A tábor összetétele igen vegyes, hiszen a 6 évesektől kezdve egészen U14-ig vannak gyerekek. A keret zöme bajai focista, azonban vannak Sükösdről, Vaskútról, Szeremléről, Garáról, Hajósról, Császártöltésről, Szegedről, és Budapestről is. A fiatalok négy helyszínen rúgják a bőrt, a Bencze István műfüves csarnok, a Márton Aréna, a nagy füves pálya a Vasváriban, valamint a két szigeti pálya is ifjú labdarúgókkal telt meg a héten.

A délelőtti edzéseken labdás technikai gyakorlatok, Coerver feladatok, Funino játékok szerepelnek, illetve kisjátékok. A délutáni foglalkozáson a délelőtt tanult technikai elemeket, játékhelyzeteket gyakoroltak mérkőzésjátékok, és házi bajnoki mérkőzések keretében. A gyerekek a focitáborban egy nap négy órát fociznak, ez idő alatt több inger éri őket egy nap alatt, mint máskor egész héten.

A hét második felében ugyan megjött a nyári meleg is, ennek ellenére a gyerekek nagy lelkesedéssel és jókedvűen végezték a feladatokat. Összességében elmondható, hogy ez a LUA tábor is jól sikerült, a rövid szünet után a nyár második felében ismét pattog majd a labda a Vasváriban.

PT