Keresztszentelés a határterületen

  • 2018. szept. 15.

Ünnepségre gyűltek össze pénteken a városrész lakói a Dózsa György út és a Budai Nagy Antal utca kereszteződésénél. A játszótér szomszédságában álló keresztet korábban elbontották, hiszen eljárt felette az idő, fel kellett újítani.

Fekete Szabolcs plébános elmondta: új alapot készítettek a keresztnek, mely acél tartóvázat kapott. A vörösfenyő alapanyag Németországból érkezett, az új kereszt pedig térköves burkolatot kapott, melyet műkő fedőlap véd az időjárás viszontagságaitól. A keresztre új korpuszt és fedőlemezt szereltek.

Fekete Szabolcs köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen formában részt vett a kereszt felújításában. Elhangzott, hogy a kereszt igen különleges helyen van, hiszen három plébánia határterületén fekszik, valamint korábban megyehatár is volt ez a rész.

Az ünnepi műsort a Szent Balázs Általános Iskola diákjai adták, a rövid zenés áhítatban énekeket hallgathattak meg a jelenlévők. Ezt követte a kereszt megáldása, melyet dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek végezte el, aki elmondta: nem véletlen a keresztszentelés időpontja, hiszen az egyház ezen a napon ünnepli Jézus keresztjének megtalálását és felmagasztalását.

Az ünnepség a diákok énekével ért véget.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Keresztszentelés