Készül a tavaszra a BSK

  • 2020. febr. 10.

Január közepén megkezdte a téli felkészülését a Bajai SK labdarúgó csapata. A megyei másodosztály Déli csoportjában jelenleg listavezető labdarúgóink nem panaszkodhatnak, hiszen az szokásosnál enyhébb időjárás okán ideális körülmények között dolgozhatnak.

Koch Tamás együttesében nem volt nagy mozgás a télen. Az érkezők oldalán három labdarúgó található, Aladics Dániel Hajsóról igazolt Bajára, Várnagy Milán külföldről költözött haza, míg újra Baján védi a hálót Mucsi Zsolt. A távozók közé egyelőre senkit sem kellett felírni, bár Jenei László tavaszi szereplése családi okok miatt kérdéses.

Mint ahogyan a csapat hosszabb távú jövője is. A zuhanyhíradó szerint a klub élete jelenleg a nyári időszakig biztos, utána homály övezi azt. Az önkormányzat korábban 15 millió forintos éves támogatást biztosított a felnőtt futball újjászervezéséhez, kérdés, hogy az új városvezetés hasonlóképpen vélekedik e. Mindenesetre a szurkolók bíznak benne, hogy igen, hiszen mindenki jól emlékszik még a közelmúltra, amikor is a megszűnés szélén volt a felnőtt futball a városban. Jó lenne, ha ezt nem kellene újra átélni.

A csapat mindenesetre lelkesen készül a tavaszi szezonra, az elmúlt hetek során több felkészülési mérkőzést is játszott a BSK. Ezek eredményei:

Bajai SK – Lovászhetény 3:0 G: Sümegi, Kerezsi, Szabados

Szekszárd U19 – Bajai SK 7-2 G: Jeszenszky 2

Bajai SK – Tolna 1:6 G: Hercz

PT