Kettő ezüst a MEFOB-ról!

  • 2018. jún. 04.

Az idei évben Eger adott otthont a birkózók Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságának. Az eseményen több világ- és Európa-bajnoki helyezett sportoló is részt vett, így erős mezőnyben kellett bizonyítani.

Az Eszterházy Károly Egyetem színeiben induló bajai Borsos Bálint a kötött és a szabadfogásban is érdekelt volt a nehézsúlyú versenyzők között. Bálint mindkét fogásnemben döntőbe jutott és mindkettőben ezüstérmet nyert. A Mogyi Bajai Birkózó Club kiválósága a MEFOB után értékelte a szereplését.

“Az aranyérmeket céloztam meg ezen a versenyen, hiszen jó formában érkeztem Egerbe. Néhány hete a felnőtt országos bajnokságon bronzérmet nyertem, ahol csak az olimpikon Ligetitől kaptam ki. Itt most a kötöttfogásban úgy érzem a bírók vették el tőlem az aranyat a döntőben, a szabadfogásban viszont a saját hibám vezetett oda, hogy végül be kellett érnem az ezüsttel.” – mondta el a birkózó.

Bálintra most egy kis pihenő vár, majd a nyár közepén megkezdi a felkészülést az augusztusi strandbirkózó magyar bajnokságra.

PT