Kettős bajai siker

  • 2019. márc. 20.

A fekvenyomó nyílt magyar bajnokság minden évben a sportág kiemelt hazai eseményének számít, hiszen ezen a viadalon korcsoportoktól függetlenül lehet versenyezni és összemérni egymással az erőt. A Beleden megrendezett viadalra ezúttal kettő bajai sportoló utazott el, Schauer Kornélnak és Kubatov Gézának szurkolhattunk.

                                  Fotók: Schauer Kornél Facebook oldala

Schauer Kornél az elmúlt évek eredményeinek köszönhetően toronymagas esélyesnek számított, előzetesen is csak az aranyéremben gondolkodott a Sugó Power SE elnöke. Nos, nem is kellett csalódnia, hiszen magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a súlycsoportját. Kornél új Masters magyar bajnoki csúcsot teljesített, valamint rápróbált a felnőtt magyar csúcsra is, ez azonban most nem jött össze.

Kubatov Géza tökéletes felkészülést követően utazott az OB-ra. Ez aztán meg is mutatkozott a versenyen és ő is magyar bajnoki címet szerzett. Ráadásul az abszolút magyar bajnoki címet is sikerült megszereznie, éppen klubtársát, Schauer Kornél megelőzve az összevetésben.

A Sugó Power SE fekvenyomói májusban majd a csapatbajnokságon és a szenior OB-n indulnak, míg Schauer Kornél a Japánban rendezendő világbajnokságon vesz részt.

PT