Kincseket mutogatnak

  • 2018. szept. 08.

A hétvégén rendezik meg a Petőfi-szigeten a Bácska Kincse Baja Gemenc Természeti Napokat. A Turisztikai Központban, valamint a Május 1. sétányon méhészek, borászok mutatkoznak be a nagyközönségnek, a standokon számtalan termékkel találkozhatnak az érdeklődők. A legtöbb asztalnál természetesen mézet kínálnak, azonban lehet találkozni egyéb édességekkel, ételekkel, italokkal és méhészeti felszerelésekkel is.

A megnyitón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: az ősz számtalan lehetőséget kínál a szórakozásra és a természet megismerésére, amit ki is kell használni.

Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke köszöntőjében röviden vázolta az ágazat jelenlegi helyzetét, beszélt a fennálló problémákról, valamint arról, hogy egy kormányzati támogatásnak köszönhetően most 6 hét alatt 30 millió forintot fordíthatnak a méz hazai reklámozására.

2018-ban Lesti Kittit választották meg Magyarország Mézkirálynőjének. A csinos hölgy rövid kampánybeszédet mondott a mézfogyasztás mellett, annak minden előnyéről és pozitív hatásáról is hallhattak a jelenlévők.

A nap további részében díjátadók, szakmai tanácskozások, kóstolók és színpadi programok, koncertek színesítik a kínálatot.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Kincses Bácska megnyitó ünnepség