Kiütéssel indították az idényt

  • 2018. szept. 15.

Pénteken megkezdődött a 2018/2019-es bajnoki idény a Bajai Bácska FKE kosárlabda csapata számára. A Zöld csoport nyitányán a tavalyi bronzérmes Tiszaújváros látogatott Bajára, amely csapat keretében több változás is volt a nyáron.

Jól kezdte az összecsapást a Bácska, Goldring gyorsindításos kosaraival meglépett a Cservék csapat. A folytatásban sem találta a bajai védekezés ellenszerét a Tiszaújváros, a hazaiak viszont rendre betaláltak az újvárosi gyűrűbe. Ennek megfelelően folyamatosan nőtt a különbség a felek között, tíz perc játékot követően 17, míg a nagy szünetben már 35 ponttal vezetett a Bácska.

A második félidőre így tehát már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a végén a különbség. A hazai csapatban remekül mutatkozott be a kettő nyári igazolás, Jakab ponterős játékával, míg Kővágó-Laska hasznos center munkával járult hozzá a sikerhez.

A Bácska csapatában a fiatalok is játéklehetőséget kaptak ezen a napon, amit kiváló produkcióval háláltak meg. Összességében elmondható, hogy ezen a napon osztálykülönbség volt a csapatok között, amit a 120-73-as végeredmény is mutat.

Cservék Csaba: Megmondom őszintén szorosabb mérkőzésre számítottam, többet vártam a Tiszaújvárostól. Annak örülök, hogy a fiúk megfelelő koncentrációval és nagy kedvvel játszottak, aminek meg is lett az eredménye. Jól működött a gyorsindításos játékunk, bízunk a hasonló folytatásban.

Jakab Péter (28 pont): Nagyon örülök a jó bemutatkozásnak, a csapatnak és személy szerint nekem is jól ment. csapatként játszottunk és csapatként nyertünk. A 120 dobott pont dicséretes, azonban hazai pályán nem kaphatunk 73 pontot, ezen mindenképpen javítani kell majd.

PT