Koronavírusról higgadtan

    • 2020. márc. 10.

    A koronavírusról összefoglalva néhány tudnivaló, információ.

    A kormány az operatív törzset bízta meg a helyzet figyelemmel kísérésével és kezelésével. Feladataik ellátásához 8 milliárd forintot különítettek el.
    Elmondható, hogy sajnálatos módon nagyon sok médiafelület túlzott aggodalmat kelt megjelentetett híreikkel a lakosságban.
    Leghitelesebb információkhoz a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon illetve az ott megadott elérhetőségeken juthatnak.

    Fontos, hogy higgadtan kezeljük a helyzetet, de az operatív törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott óvintézkedéseket, rendeleteket maximálisan tartsuk be.
    Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, hogy lecsökkentsék a terjedés mértékét. Ennek tudatában mondták le a budapesti, központi március 15-i ünnepséget, valamint a határon túli megemlékezéseket. Az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek a hétvégi rendezvényekkel kapcsolatban. Baja Város Önkormányzata nem tartja meg a városi ünnepséget sem a péntek esti fáklyás felvonulást.

    A  Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján olvasható az országos tisztifőorvos rendelete, miszerint látogatási tilalmat rendelt el Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt. A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.

    Baja Város Önkormányzat március 9-én közleményt adott ki a koronavírussal és egyéb felső légúti betegségek okozta fertőzésekkel kapcsolatos megelőzési teendőkről, igazolásokról, amelyet itt olvashatnak.

    Hatékony fertőtlenítő szerek virucid összetevőt tartalmaznak-folyékony kézfertőtlenítők, törlőkendők- használjuk őket rendszeresen!

    Az estleges újabb közlemények megjelenését figyeljük, cikkünket folyamatosan frissítjük.

     

    PT