Korosztályos sikerek

  • 2019. jún. 30.

Tizenegyedik alkalommal találkozott Baján a hazai triatlon sport krémje, hogy több korosztályban, ezúttal sprint távon összemérjék a tudásukat. A Mogyi SE vezetői sokat dolgoztak az elmúlt hetekben azon, hogy megfelelő körülmények fogadják a versenyzőket, a belváros és a Petőfi-sziget több pontján is aszfaltozási munkálatok zajlottak.

Sajnos a Montreal-i világbajnoki futam éppen erre a hétre esett, így az elit élversenyzőink java része nem tudott jelen lenni a bajai hétvégén. Faldum Gábornak, Bicsák Bencének így nem lehetett szurkolni, azonban így is remek küzdelmeket hozott a nap.

A 17 órakor rajtoló futamban egyszerre ugrott vízbe az elit, az U23, a junior és az ifjúsági mezőny, ami főként az ifik számára volt motiváló tényező. A Mogyi SE versenyzői közül Király Istvántól és Karai Leventétől lehetett jó eredményt várni, a fiúk nem is okoztak csalódást. A Lehmann testvérekkel azonban ezen a napon ők sem tudtak mit kezdeni. A junior világbajnok Lehmann Csongor néhány másodperces előnnyel szállt le a bringáról, amit a futáson tovább tudott növelni, így magabiztosan nyerte az országos bajnokságot. A második helyen testvére, Bence zárt, míg a dobogó harmadik fokára Karai Levente állhatott fel. A bajai sportoló korosztályában, a juniorok között az első helyen zárt.

Volt még egy korosztályos bajai siker, hiszen Király István a férfi elit sportolók között zárt az élen. Az élversenyzőink mellett az fiatalabb generáció is jól teljesített, értékes helyezéseket értek el a hazai versenyen. Vasárnap újabb futamokat rendeznek a Halászparton.

PT