“Kössenek üzletet!”

  • 2018. jún. 07.

Tíz évvel ezelőtt szervezték meg Baján az első konferenciát, melyen az ágazatban dolgozó szereplők találkozhattak, tudhattak meg fontos szakmai információkat, valamint cserélhettek tapasztalatot. Az évek során egyre szélesebb körben bonyolították le a konferenciát, az ország különböző pontjairól érkeztek szakemberek, sőt nem ritkán a határon túlról is jöttek vendégek.

Baja mindig is központi szerepet töltött be a gabona kereskedelemben, nem meglepő, hogy a konferenciát is a bajai kikötőt üzemeltető cég karolta fel – hangzott el Fercsák Róbert, Baja város polgármesterének köszöntőjében. A városvezető szerint Baja már nem csak a halászlé, hanem a gabonakonferenciák fővárosa is egyben.

Nagy László, a Bajai OKK Kft. ügyvezetője elmondta: a szakmát mindenki igyekszik jól csinálni, azonban ezeken a szakmai konferenciákon olyan információkhoz is hozzá lehet jutni, melyek döntően befolyásolhatják az egyes üzletek megkötését. A ügyvezető szerint a konferenciák sorában a bajai igazi különlegességnek számít, hiszen egyedülálló hangulata miatt széles körben népszerűnek számít az ágazatban.

A köszöntők után egymást váltották az előadók a színpadon, ahol a szakma különböző területeiről tudhattak meg aktuális információkat a jelenlévők. Ebéd után pedig egy többszereplős kerekasztal beszélgetést szerveztek, ahol mindenki elmondhatta a saját véleményét az ágazatot érintő kérdésekben.

Az egyik legfontosabb mondatot Nagy László mondta ki, miszerint a jubileumi tizedik találkozót követően jövőre a tizenegyediket is megszervezik majd.

PT