Köszönet az édesapáknak

  • 2019. jún. 16.

Mint oly sok minden más, ez az ünnep is Amerikából indult világhódító útjára. A 20. század elején egy férfi felesége halálát követően egymaga nevelte fel 9 gyermekét, ez miatt az egyik lánya úgy gondolta, hogy az apjának is járna egy ünnepnap, mint ahogyan az édesanyákat is minden évben megünneplik. Innen származik az Apák Napja, melyet minden évben június harmadik vasárnapján tartanak immáron szerte a világban.

Baján első alkalommal szerveztek Apák Napja alkalmából programot, vasárnap a Turisztikai Központba várták a családokat. Az egész napos programsorozat a bácsalmási Kyra Mazsorett Team bemutatójával kezdődött, majd változatos programok követték egymást. A gyerekeknek lehetőségük volt közös barkácsolásra az apukákkal, lehetett ajándékokat készíteni, valamint óriás társasjátékban, családi vetélkedőben részt venni.

Az egyik sarokban közös meccsnézésre hívták a gyerekeket és apukájukat, de volt asztali és élő csocsó is. A kicsik ping-pong mérkőzésre is kihívhatták szüleiket, így valóban mindenki megtalálhatta a számára kedvező programot.

A sportban és a játékban kifáradt apukák a bejáratnál jéghideg csapoltsörrel olthatták szomjukat, így aztán hazafelé elmondhatták: a rendezvény tényleg egy remek Apák Napi ajándék volt.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Apák Napja