Közös kincsünk, a természet

  • 2019. ápr. 24.

“A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” Kammermann Péter, a kiállítás házigazdája az ismert természetvédelmi aktivista, David Bower szavaival ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a tárlatot, mellyel a Föld Napja rendezvénysorozathoz szeretnének csatlakozni. Kiemelte: a kiállítás is arra hívja fel a figyelmet, hogy csodálatos környezet vesz minket körbe és vigyázzunk a természeti értékeinkre.

A kiállításra öt bajai és Baja környékén élő természetfotós képeiből válogattak, mintegy 50 fotót csodálhatnak meg a látogatók. Willi Mónika, Dr. Bleier Norbert, Huber Gábor, Molnár Attila és Schneider Viktor különböző módon közelítette meg a természet csodáit és kapta lencsevégre a nem mindennapi pillanatokat.

A kiállítást Fercsák Róbert, Baja polgármestere nyitotta meg. Elmondta: a bajai emberek ismerik és tisztelik az őket körülvevő természetet, hiszen abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy kettő nemzeti park is kötődik a városhoz. A mostani kiállításnak köszönhetően pedig azok is megcsodálhatják és felfigyelhetnek a környezetünkre, akik a mindennapi élet rohanásában nem is veszik észre, hogy milyen csodálatos helyen élünk.

A tárlat megnyitóján a Liszt AMI tanárai és növendékei adták az ünnepi műsort, valamint Hódi István: Erdő c. versét Magdali Anna, a Rábl Színpad és Zenei Közösség kiválósága szavalta el. A kiállítás május 7-ig látogatható a Turisztikai Központban.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Természetfotó kiállítás