Labda pattogás a szigeten

  • 2019. jún. 19.

Ha nyár, akkor Rátgéber Tábor. Hosszú évek óta állandó része a kosárlabda tábor a bajai sportnaptárnak, Rátgéber László és csapata kettő héten át a Petőfi-szigeten táboroztatja a kosaras palántákat. Az idei esztendő sem kivétel ez alól, vasárnap az első turnus költözött be a Radnóti Kollégiumba, hogy aztán napi több edzéssel és számtalan kikapcsolódási programmal töltsék idejüket.

A nemzetközileg is elismert tréner nevével fémjelzett táborba a magyar kosarasok mellett ismét több külföldi játékos is érkezett, így szerb, román, angol szavakat is hallani lehet a pályák mentén. Nem csak a játékos anyag nemzetközi, hiszen a kiváló magyar edzők mellett Szerbiából és Franciaországból is vannak trénerek a táborban.

A napi program egy kiadós reggelivel kezdődik, majd a délelőtti edzés a város valamelyik sportcsarnokában, vagy szabadtéri pályáján zajlik. Ebéd után uszoda vagy pihenő szerepel a feladatok között, majd jöhet a délutáni tréning. Este egyéni képzés vagy valamilyen szórakozási lehetőség vár a fiatal kosarasokra.

A játékosok elmondták: nagyon tetszik nekik az a munka, amit a táborban végeznek, valamint az, hogy új társakkal, új barátokkal ismerkedhetnek meg. Sokan visszatérőként jöttek az idei táborba, de vannak olyanok is, akik most először tagjai a csapatnak.

Az első turnus szombaton ér véget, míg a második hét vasárnap kezdődik a szigeten.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Rátgéber Tábor