Legények voltak a gáton

  • 2020. aug. 18.

Valóságos özönvíz zúdult kedden délután Bajára. Mintegy 2 óra leforgása alatt nem kevesebb, mint 77 milliméter eső hullott a városra. A csatornarendszer percek alatt megtelt vízzel, a hálózat nem bírta el a hatalmas nyomást, így szinte minden városrészben alakultak ki kritikus pontok.

A Szentháromság tér, a Szent Antal utca, a Dózsa György út mellett több kisebb-nagyobb utca valósággal víz alá került, autók akadtak el, pincék, szuterének teltek meg esővízzel. A kárelhárítás szinte azonnal megkezdődött, a lakosság ismét példát mutatott összefogásból. Szomszédok, rokonok, barátok segítettek a bajba jutottakon, emellett a hatóságok is megkezdték a munkát. Az önkormányzati képviselők közül többen is azonnal a körzetükbe mentek, a teljesség igénye nélkül Kovács Csaba, Kámánné dr. Bari Bernadett és Csubákné Besesek Andrea is látható volt a legnépszerűbb közösségi portálon, miközben a lehetséges segítségnyújtásról egyeztetnek.

Estére sok helyen normalizálódott a helyzet, viszont a víz visszahúzódását követően a károk helyreállítása még napokig eltarthat. Ezúton szeretnénk megköszönni azon rendőrök, tűzoltók és katasztrófavédők munkáját, akik órákon keresztül dolgoztak a károk elhárításán.

PT