Lemaradtak az elődöntőről!

  • 2018. máj. 01.

Bajai Bácska FKE – Phoenix KK Tiszaújváros

Bácska:

Tiszaújváros:

A mérkőzés tétje az volt, hogy lesz e harmadik találkozó a negyeddöntőben, hiszen az egyik fél második sikeréig tartó párharc első felvonását Tiszaújvárosban 26 ponttal nyerték a hazaiak.

A Bácska számára így csakis a győzelem volt az elfogadható, ez viszont nem ígérkezett könnyű feladatnak az igen felkészült vendégekkel szemben. A Tiszaújváros a mérkőzés első pillanatától egész pályás letámadással védekezett, ami sokszor okozott fejtörést a bajaiaknak. Óriási volt a rohanás a pályán, ami mindkét oldalon rengeteg hibát eredményezett. Egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, három pontnál nem alakult ki nagyobb különbség. A Bácska játékosai nagyon rossz százalékban dobtak kintről, de a vendégek sem találták a dobóformájukat. Egymás hibáiból éltek a csapatok, a nagy szünetben volt az állás.

A harmadik játékrészben összeállt a Tiszaújváros védekezése, a Bácska percekig nem talált be az ellenfél gyűrűjébe. A vendégek ellenben lerohanásból és mezőnyből is eredményesek voltak, így gyorsan megléptek tíz ponttal. A különbség állandósulni látszott, amikor felzárkózhatott volna Cservék Csaba együttese, akkor mindig volt valaki, aki lendített egyet a tiszaújvárosiak szekerén.

Végül egy teljesen sima végjátékot követően nyert a Tiszaújváros Baján és ezzel 2-0-ra megnyerte a negyeddöntő párharcot. A tiszaújvárosiak így a legjobb négy között folytathatják, míg a Bácska az 5-8. helyért küzdhet. Az idény előtt a bajaiak a feljutást tűzték ki célul, így ez a szereplés egyértelműen csalódás a szurkolók körében.

PT