Letették az alapkövet

  • 2019. szept. 06.

Az előkészítő munkát követően az idén májusban megkezdődött a városi piac felújítása, átépítése. Az elmúlt 4 hónap során látványos változás ment végbe a területen, ahol a kivitelező cég munkatársai a tereprendezést követően megépítették a leendő piaccsarnok új épületének az alapját. Pénteken délelőtt pedig ünnepélyes keretek között megtörtént a hivatalos alapkőletétel is.

Fotók: Kopri / Snassz.hu

Fercsák Róbert polgármester köszöntőjében elmondta: a tervezettnél jobb ütemben halad az építkezés, a gördülékeny együttműködésért köszönet illeti a kivitelező cég munkatársait. Az építkezés most ért el abba a fázisba, hogy megkezdődik a látványos munka, a felszínen dolgoznak a szakemberek. Ez indokolja az alapkőletételt is.

Némedi István, a városi piacot is működtető Baja Vagyon Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: rengeteg munka volt az elmúlt hónapok során, amit közösen sikerült elvégezni. Fercsák Róbert és Némedi István elhelyezték az időkapszulába azokat a dolgokat, melyeket az utókornak szántak. A kapszula a beruházás támogatásáról szóló kormányhatározat, és a városi testület pályázat benyújtásáról és annak megvalósításáról szóló határozatát is tartalmazta. Ezek mellett szórólapot, a piac eredeti állapotát bemutató fényképet, az alapkőletételen készült fényképet, valamint a Petőfi Népe és a Bácskai Napló aktuális számát is elhelyezték benne.

A következő hetekben megkezdődik a csarnok épületének a kivitelezése, a teljes beruházás a tervek szerint jövő ősszel fejeződik be.

PT