Madaras újabb fejlesztéssel gyarapodott

    • 2020. aug. 22.

    Madaras község Bács-Kiskun Megyében, a Bácsalmási kistérségben, a szerb-magyar határhoz közel, Baja (36 km) és Bácsalmás (10,8 km) városok között, azoktól délre helyezkedik el, a megyeszékhelytől 120 km-re.
    A legközelebbi település Katymár, 5 km-re található. Vasúti közlekedés az 1960-as évektől nincs, ezért a település lakosai autóbusszal közlekednek a környező településekre. Bácsalmásra és Bajára naponta többször vannak közvetlen járatok, Bácsbokodon, Bácsborsódon keresztül, esetlegesen Katymár érintésével.

    A projekt általános célja, hogy olyan komplex közlekedésfejlesztési intézkedéscsomag valósuljon meg, amely megteremti és erősíti a fenntartható közlekedés valamint fejlődés feltételeit Madarason. A beruházás a szén-dioxid kibocsátás csökkentésével hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez és az élhető, rendezett falukép kialakításához, s elősegítheti a település lakosai számára a hasznosabb közlekedési módok választását.

    Augusztus 22-én délelőtt ünnepélyes keretek között adta át a felújított Nagyboldogasszony utcát a település  polgármestere, Balla Csaba és az térség országgyűlési képviselője, Zsigó Róbert, aki köszöntőjében elmondta;
    ” Magyarország Kormánya minden, rendelkezésre álló eszközzel azért dolgozik, hogy -a gazdaságmegerősítése, a családok segítése és a keresztény értékek megvédése mellett- a vidéki településeket is fejlessze. Az elmúlt évek alatt, több programon keresztül- TOP, MFP, BM- kaphattak támogatást a települések fejlesztéseik megvalósításához.” Kifejezte köszönetét mindenkinek , aki munkájával hozzájárult a fejlesztés megvalósulásához és további sikeres, közös munkát kívánt.

    Az átadást követően Balla Csaba polgármester  a településért folytatott munkájának elismeréseként, a “Madaras Községért”, már korábban megítélt elismerést adta át Zsigó Róbert részére.

    Képgaléria

    Képgaléria: Madaras