Magabiztos győzelem!

  • 2018. ápr. 17.

Bajai Bácska FKE – Motax Pápai KC 86-64 (24-17, 25-12, 24-10, 13-25)

Bácska: Vukicevic 25/3, Goldring 16/6, Délity 15/12, Pongó 12, Ágfalvi 11/3, Forgács 3/3, Kollár 2, Bor 2, Weidinger Edző: Cservék Csaba

Pápa: Schveighoffer 12, Cook 8, Horváth G. 6, Kálmán 9/3, Horváth A. 2, Keller 13/3, Hadnagy 11/3, Kocsis 3 Edző: Molnár István

A Bácska keretéből sérülés miatt Mándity és Kovács hiányzott, míg Nagy betegség miatt nem állhatott Cservék mester rendelkezésére. Örömteli volt ellenben, hogy hosszabb lábadozást követően Ágfalvi Bálint és Pálkerti Tamás is játékra jelentkezett. Az már a találkozó előtt biztos volt, hogy eredménytől függetlenül a bajaik a Zöld csoport ötödik helyén zárják az alapszakaszt, így ezt a mérkőzést egyfajta gyakorlásra is felhasználhatták Délityék.

Remekül kezdett a Bácska, a hazai csapat pillanatok alatt elhúzott 8-0-ra. Jött is a pápai időkérés, azonban ezzel sem sikerült megállítani a bajaiakat, akik gyorsan tíz pont fölé tornázták a különbséget. Tíz percnyi játékot követően végül 24-17-re vezettek a hazaiak.

 

A folytatásban továbbra is lendületben maradtak a mieink, mind a palánk alatt, mind pedig távolról eredményesen játszottak a bajaiak. A nagy szünetben kerek húsz pont volt Ágfalviék előnye. (49-29)

A harmadik játékrész elején pedig minden nyitott kérdés eldőlt, tovább nyílt az olló a felek között. A játékrész vége felé már harminc pont volt a Bácska előnye. A záró felvonásban így a fiatalok is játéklehetőséget kaptak, akik mindezt meg is hálálták. A pápaiak az utolsó percekben még kozmetikáztak kicsit az eredményen, így végül 86-64-re nyerte az összecsapást a Bácska.

Az alapszakasz ezzel lezárult, a Bácska az ötödik helyen zárt. A rájátszás első körében a negyedik helyen végző Tiszaújváros lesz a mieink ellenfele. A negyeddöntő párharca az egyik fél második sikeréig tart, az első összecsapást április 25.-én szerdán rendezik Tiszaújvárosban.

Képgaléria

Képgaléria: