Marad a nagy hőség

  • 2018. aug. 05.

Minden bizonnyal meghosszabbítják a hőség riadót. Az országos tisztifőorvos korábban vasárnap éjfélig hirdette ki a hőségriadót, azonban az előrejelzések szerint a következő napokban nem, hogy enyhülni, hanem fokozódni fog a hőség, így érvényben marad a figyelmeztetés.

Ennek egyik velejárója, hogy feloldották a kamion stopot is, így a teherautók korlátozás nélkül közlekedhetnek ezen a hétvégén az ország útjain.

A meteorológusok szerint a hét közepe lehet majd a legmelegebb, szerdán és csütörtökön akár 36-37 fok is lehet majd. Reménykedni tudunk benne, hogy az Ibériai-félszigeten tapasztalható extrém hőség elkerüli a kontinens belső részét.

Baján továbbra is rendelkezésre állnak a hűsölőnek kijelölt intézmények, így például a Városházára, a Bácskai Kultúrpalotába, a Turisztikai Központba vagy éppen a Belvárosi Közösségi Házba is betérhetünk, hogy pihenjünk egy kicsit vagy igyunk egy pohár hideg vizet.

Fokozott óvatossággal vegyünk részt a közlekedésben, hiszen az elmúlt napokban egymást érik a balesetek az utakon. A nagy meleg miatt csökken a koncentráció, feszültebbek, idegesebbek a sofőrök, ami könnyen vezethet bajhoz.

Vigyázzunk egymásra és a környezetünkben élőkre.

PT (a képek illusztrációk)