Maradj itthon- Nyaralj itthon!

    • 2020. júl. 23.

    A héten kapott olvasói levél gondolatmenetén elindulva egy sorozatot indítunk.

    Segítsük egymást, hogy ismert vagy ismeretlen felfedeznivalót találjunk ITTHON, az ország határain belül. Annyi szépség, kincset és gyönyörűséget rejt hazánk. Fedezzük fel együtt!

    Kedves Olvasóink küldjék el nekünk merre jártak, hol nyaraltak, mit láttak, mit ajánlanak. Legyen az fénykép vagy rövid kis videó, szeretettel várjuk. A beküldött képanyagokat névvel (ha valaki külön kéri természetesen nem írjuk ki), és a hely pontos megadásával közzé tesszük.

    info@bacskaiharsona.hu email címre várjuk az ajánlásokat, ötleteket.

    Fedezzük fel együtt Magyarországot!

    Az első ajánlás a Máriagyűd-Siklós- Nagyharsány útvonal.

    Máriagyűd

    A máriagyűdi zarándokhely gyönyörű környezetben fekszik. Magyarország egyik kiemelkedő szakrális helye, Siklóstól 4 km-re helyezkedik el.

    Képgaléria

    Képgaléria: Máriagyűd

    Siklós

    Sokunknak kiemelkedő televíziós élménye volt “pár évvel” ezelőtt a Tenkes kapitánya című televíziós sorozat. Nos, hát ezt a filmet itt forgatták. Külön termet is kapott a várban a sorozat, mely Örsi Ferenc forgatókönyve alapján készült és csak a film után született meg a regény belőle. Itt élt egy ideig Kanizsai Dorottya is, aki főúri kisasszonyok nevelésével foglalkozott. Bátaszéken oktatási intézmény viseli a nevét.

    A várat gyönyörűen felújították. Bormúzeum, bor,- és borlekvár kóstoló, illatszerek, ékszerek, korabeli szabóság mind-mind a vendégek szórakoztatására. A gyerekeknek ingyenes játszóház, napi programok és számos látnivaló várja a turistákat. Mi három órát töltöttünk bent, ami észrevétlenül suhant tova.

    Képgaléria

    Képgaléria: Siklós

    Nagyharsányi szoborpark és kilátó

    Nagyharsányban egy kőszobor kiállítás látható, mely azért különleges, mert óriási darabokból hozták létre az alkotásokat, viszont amitől kiemelkedően érdekes, az a kiépített kilátó, melyre jó sok lépcsőt megmászva lehet feljutni és a szoborpark felett helyezkedik el.  Mielőtt azonban  bárki  megijedne, kényelmes lépcsőmagasságokkal, sok pihenővel van kiépítve a lépcső, amely odavezet.

    Képgaléria

    Képgaléria: Nagyharsány