“Maradunk itt vagy egyszer majd tovább megyünk?”

  • 2018. nov. 08.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya immáron a 18. alkalommal rendezte meg a Jövőd a tét c. pályaválasztási kiállítását. A Turisztikai Központban középiskolák, szakképző és gyakorlati helyek, szervezetek, cégek és egyéb intézmények várták a standoknál a diákokat.

Az élet szinte minden területe képviselve volt a kiállításon, így lehetett fodrászkodni, be lehetett ülni a kozmetikushoz, de például a vérvétel nem éppen egyszerű fortélyaiba is betekintést nyerhettek a fiatalok. Közel 50 kiállító ajánlotta magát és érdeklődőből nem is volt hiány. Délelőtt zsúfolásig megtelt a Turisztikai Központ mindkét terme, gyakorlatilag minden stand előtt folyamatosan álltak tanulók.

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott: a kiállítás hatalmas segítség lehet a diákok számára, hiszen közvetlen információkat kaphatnak az adott iskoláról, intézményről, ami megkönnyítheti számukra a választást. Az eseményen a munkaerőpiac valamennyi szereplője jelen van, így tapasztalatot is cserélhetnek egymással és segítő kezet is nyújthatnak az arra rászorulók számára. A megnyitó végén a Kormányhivatal által hirdetett rajzpályázat legjobbjait is díjazták.

A kiállítók között a bajaiak mellett több vidéki város iskolái, intézményei is megtalálhatóak voltak, így például Kecskemétről, Pécsről és Csongrádról is voltak vendégek.

A kiállítás végén remélhetőleg valamennyi résztvevő választ kapott a megnyitón hallott Cseh Tamás nótában feltett kérdésre, miszerint: “Maradunk itt vagy egyszer majd tovább megyünk?”

PT

Képgaléria

Képgaléria: Jövőd a tét