Márkó-nap!

  • 2018. máj. 13.

A Márkó-nap minden évben a bajaszentistváni városrész egyik kiemelt eseménye, sőt egész Baja életében fontos szerepet játszik. A horvát nemzetiség számára pedig valódi ünnepet jelent, hiszen ismét találkozhatnak, együtt szórakozhatnak és beszélgethetnek.

Tehetik mindezt úgy, hogy a nemzetiség hagyományos ételeit, italait fogyaszthatják, zenét hallgathatnak, táncokat járhatnak.

Az idei Márkó-nap elején a főzőcsapatok kapták a főszerepet, hiszen a Szentistváni Általános Iskola udvarán közel húsz helyen gyújtottak a bográcsok és a tárcsák alá, kakas, birka, marha és disznó is rotyogott a bográcsokban. A bajaiak mellett vidékről, sőt az országhatáron túlról is érkeztek vendégek erre a napra.

Zsigó Róbert köszöntőjében elmondta: jobb napot keresve sem lehetett volna találni a szervezőknek, hiszen ezen a héten van a Közösségek Hete, a közmédia szombaton tematikus napot is szervezett ennek tiszteletére.

A megnyitó ünnepségen a szentistváni óvodások, az általános iskolások és a nyugdíjasok is felléptek, táncokkal, énekekkel szórakoztatva a közönséget, melynek soraiban a labini vendégek is helyet foglaltak.

A délután természetesen a fehér asztal mellett zárult, a szakácsok munkájával valamennyi társaság elégedett volt. A vacsora mellé pedig remekül szólt a zenekar szolgáltatta muzsika, a táncoslábúak nagy örömére.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Márkó-nap!