Márton-napi fergeteg a Tóth Kálmán téren

  • 2018. nov. 10.

Az időjárás kedvezett az eseménynek, így a meghirdetett 17 órai kezdés előtt fél órával már sokan jöttek ki pénteken a Belvárosi-templom elé. A Szent László ÁMK minden évben színvonalas műsorral emlékezik meg Márton-napjáról, melyhez valamennyi korosztály szívesen csatlakozik.

A szokásoknak megfelelően a standoknál zsíroskenyér, tea és forralt bor várta a vendégeket, de a mindig nagy népszerűségnek örvendő mézeskalács libát is meg lehetett vásárolni. Szinte minden gyermek egy lampionnal a kezében érkezett, melyeknek később még fontos szerepük volt.

Az ünnepség kezdetén dr. Zöld Lászlóné tanácsnok asszony köszöntötte a vendégeket, majd a Szent Márton legendáról mondott el fontos tudnivalókat. Őt követte a mikrofon mögött Hajdók Róbert, a Szent László ÁMK igazgatója, majd Fekete Szabolcs plébános áldotta meg a lampionokat.

Az ünnepi felvonulás során a menet a sétáló utcán, majd a Bartók Béla utcán keresztül tett egy nagy kört. A tömeg méretét jól mutatja, hogy mikor a menet eleje visszaért a térre, a vége még csak akkor indult el az Eötvös utcán.

Zárásként az idén is egy tűzzsonglőr bemutató ejtette ámulatba az embereket, nagy sikert aratva ezzel.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Márton-nap