Mátyás Emlékév!

  • 2018. máj. 02.

Egy éve nagy siker kíséretében rendezték meg az Arany versenyt, ahol bajai általános és középiskolások bizonyíthatták tudásukat és rátermettségüket. Az idén a szervezők úgy döntöttek, hogy Mátyás királynak állítanak emléket egy összetett verseny keretében.

Az osztályoknak három fordulóban kellett helyt állniuk. Első körben egy plakátot készítettek, majd egy okostelefonnal forgatott videót kellett összeállítani. A feladatsort pedig egy Mátyás királyhoz köthető legenda színpadra állítása zárta. Az osztályok a Bácskai Kultúrpalotában mutatták be az előadásukat, ahol több ismert történet is látható és hallható volt. A közönség több olyan produkciót is láthatott, melyek akár komoly színházakban is megállták volna a helyüket.

A diákok produkcióját egy szakmai zsűri értékelte, akik több szempontot is figyelembe vettek a pontozásnál. Fontos volt, hogy az osztály valamennyi tagja kivegye a részét a feladatokból, legyen szó akár csak sminkelésről, öltöztetésről vagy éppen a színészi játékról.

A díjak között különböző tárgyjutalmak szerepeltek, míg a legjobbak osztálykiránduláson vehetnek részt. Az általános iskolások között az MNÁMK 8/A osztálya (felkészítő tanár: Páncsity Orsolya) végzett az első helyen, ők Visegrádra utazhatnak majd el. A középiskolások között pedig az MNÁMK 10/A (felkészítő tanár: Perity Diána) győzött, a sikernek köszönhetően a diákok Kolozsvárra mehetnek el egy osztálykirándulás keretében.

PT

Képgaléria

Képgaléria: Mátyás Emlékév!