Medencében az utánpótlás

  • 2018. nov. 06.

Megkezdődött a 2018/2019-es bajnoki idény a bajai vízilabdázók számára. A hosszúra nyúló nyári felkészülést pozitívan értékelik a klubnál, a trénerek a hazai edzések mellett egy héten át Csongrádon edzőtáboroztak tanítványaikkal.

A hétvégén pedig már az első tétmérkőzéseket is lejátszották a fiatalok. A gyermek II. csapatunk ráadásul hazai környezetben tette meg mindezt, a Sugovica VSE rendezte ugyanis az első fordulót a Kelet-Magyarországi utánpótlás bajnokságban. Beleon Zsolt együttese elsőként a kecskemétiekkel csapott össze. A végletekig kiélezett összecsapást a megyeszékhely gárdája nyerte meg egyetlen találattal. Délután a Mezőtúr volt az ellenfél, amely csapat ellen már a győzelem ízét is megérezhették a bajaiak. A mieink három góllal nyertek, így megszerezték az első bajnoki sikerüket az idényben.

Az ifjúsági korosztály pedig Csongrádra utazott szombaton. Fülöp Tibor együttese a házigazdákkal kezdett és meglepetésre végig tartani tudta a ritmust a jóval rutinosabb ellenfelével. Végül 9-8-ra nyerte az összecsapást a Csongrád. A második mérkőzésen pedig az ország egyik legjobb utánpótlásával rendelkező Szolnok volt az ellenfél. A bajaiak tisztességgel helyt álltak a 12-4-re elveszített összecsapáson.

A Sugovica VSE utánpótlása novemberben újabb bajnoki fordulókon szerepel, a mieink több korosztálya is érdekelt lesz a következő hetekben.

PT